Actueel


Secretaris en/of lid PR gezocht (26-01-2018):

De Bredase Vredesprijs zoekt per direct een nieuwe secretaris en/of lid PR die zich vrijwillig een paar uur per week met deze zaken bezighoudt. Bij belangstelling of voor meer details kunt u contact opnemen via ons emailadres (bredase-vredesprijs@hotmail.com). Bredase Vredesprijs 2017

Tijdens de nationale Vredesweek (18 - 24 september 2017) heeft de burgemeester van Breda de 14e Bredase Vredesprijs uitgereikt op de KMA. Op donderdag 21 september heeft de uitreiking plaatsgevonden in de grote zaal van het Kasteel van Breda. 

Ook dit jaar was het weer een uitdaging voor het Comité om uit de ontvangen voordrachten drie genomineerden en, uiteindelijk, een winnaar te kiezen. Het Comité benadrukt dat iedere voordracht en nominatie een verdiende blijk van waardering is voor de bewuste persoon en de organisaties/initiatieven die zij vertegenwoordigen.

De drie genomineerden van 2017 waren Jan Vinke (Voedselbank Breda), Lidia van Hooijdonk (digitaal kindermagazine Chatime) en Rob Suurmond (Crisistelefoon Sensoor en leerwerkplaats 'Tools to Work'). Na lang wikken en wegen was het Comité van mening dat de Bredase Vredesprijs 2017 Rob Suurmond toekomt. 

Via de links aan de linkerzijde van deze pagina kunt u het Juryrapport en het Certificaat van de winnaar uit 2017 downloaden en inzien.


Bredase Vredesprijs 2018


Nu de uitreiking van de prijs in 2017 voorbij is, is het weer tijd om de voorbereidingen voor 2018 op te starten. Daarom wederom de vraag:

Wie draagt u voor voor de Bredase Vredesprijs 2018?

Voordrachten zijn welkom voor 1 juli 2018 op ons e-mailadres:

bredase-vredesprijs@hotmail.com.