2019 Hans Veltman
2019 Hans Veltman

2019 Hans Veltman

Het is de combinatie geweest van zijn activiteiten in zijn woonplaats en die in Afrika op het gebied van ontwikkelingssamenwerking die Veltman de prijs hebben opgeleverd.

Persbericht:

BREDA – De Bredase Vredesprijs 2019 is afgelopen woensdag door burgemeester Paul Depla uitgereikt aan Hans Veltman (74) uit Ulvenhout.

Tekst: Nico Schapendonk 26-09-19, 13:38

Het is de combinatie van zijn activiteiten in zijn woonplaats en die in Afrika op het gebied van ontwikkelingssamenwerking die Veltman uiteindelijk de prijs hebben opgeleverd.

Naast de Ulvenhouter waren er nog twee andere mensen genomineerd: zijn plaatsgenote Marianne Brekelmans-Selders  en Bolek Kreszewski uit Teteringen. Toch koos de jury, bestaande uit Irène Verkuylen, Tony Keijzers, Kiki Rops en Willem Brandt voor Veltman. ,,Het zijn kandidaten die alle drie de prijs zouden moeten krijgen’’, aldus de jury. ,,Maar de Bredase Vredesprijs kan slechts aan een kandidaat worden uitgereikt. De verschillen betreffen slechts nuances. Alle genomineerden zijn nog volop actief. Uiteindelijk hebben de variëteit en het aantal activiteiten de doorslag gegeven.