Bredase Vredesprijs
Actueel
Sponsoren
Contact
2019 Hans Veltman
2018 Mo Omar
2017 Rob Suurmond
2016 Henny en Kees de Wit
2015 Jan Hopman
2014 Familie Meijers
2013 Ria Bekkers
2012 Wout Bastiaansen
2010 Zr. Martia van der Burgt
2009 Mieke Frankfoorder-Boevé
2008 Wim Roording
2006 Gemmy van Laere
2005 Henk Zwaan
2004 Simon Sihasale
2003 Klaas de Bruijn
2007 Jo van Hulten

Jo van Hulten is sinds 1993 vrijwilliger bij de Wereldwinkel in Breda. Binnen die organisatie vervult zij vele taken. Ze is lid van het bestuur en van het coördinatieteam. Ze heeft, samen met anderen, een bepalende rol gespeeld in de verhuizing van de Wereldwinkel naar Zuidpoort aan de Nieuwe Ginnekenstraat. Ze was mede verantwoordelijk voor de invoering van de nieuwe formule: een moderne cadeaushop met een ‘eerlijk achtergrond verhaal’.

Jarenlang heeft Jo van Hulten voor de Wereldwinkel de inkoop gedaan. Een tijdrovend en klantgevoelig werk. Tegenwoordig is ze contactpersoon voor de consignatiehouders, vervult winkeldienst en is lid van het regioberaad. Jo van Hulten neemt zo ongeveer alle taken die in de Wereldwinkel te vervullen zijn op zich.

Naat het werk in de Wereldwinkel is ze actief op diaconaal gebied in de parochie van Prinsenbeek. Al bijna 20 jaar is zij lid van de werkgroep missie en ontwikkelingshulp, die tal van activiteiten organiseert en projecten ondersteunt. Voor haar boer Piet, Witte Pater in Malawi, is zij de contactpersoon.

Van Hulten weet van aanpakken. Als een van de negen kinderen,opgegroeid in een sociaal maatschappelijk milieu, is haar dat met de paplepel ingegoten. Ze is een sociaal bewogen vrouw die, vaak onopvallend, veel werk voor de Wereldwinkel,vrede  en ontwikkeling doet. Haar inzet is groot, ze is niet te remmen. Haar collega’s zeggen: “Wat doet ze eigenlijk niet?? Het is onvoorstelbaar en onnavolgbaar.”Ze kondigt wel eens haar vertrek aan, maar daarin neemt niemand haar serieus.


Bredase Vredesprijs
Actueel
Top gewaardeerden
Sponsoren
Contact